Најава догађаја

Од 16 до 20. јула (читаве те недеље) од 17 часова, на Дечјем одељењу Милица ће обучавати полазнике квилинг техници, негде познатом и као филигрански папир.

Ово је још једна од дивних сарадњи са Женским центром "Милица", дођите да заједно научимо нешто ново.

Откријте чари ове папирнате уметности и на тренутак заборавите на свакодневне обавезе.

Видимо се!

Креативну радионицу Трагови далеке прошлости осмислила је и већ трећу годину заредом реализује археолог Марија Аћимовић. У раду са децом разговараће о стаништима, првим облицима уметности и открићима која су обележила праисторијско раздобље. Деца ће имати прилику да науче нешто о првим керамичким посудама које су се користиле у праисторији али и у другим историјским епохама, те да их направе од глине, али и да учествују у правом "мини ископавању". Са завршетком радионице биће приређена изложба радова наших малих полазника! Радионица ће бити реализована у 4 термина, сваке суботе маја месеца од 1615 до 1730 на Дечјем одељењу наше библиотеке.

А сад, Лутковград!

Луткарску радионицу прилагодићемо деци школског узраста, са циљем да се упознају са тајнама луткарства. Полазници радионице имаће прилику да сами створе своју представу. Од луткица, до сценографије, као и приче која ће бити задата али на њима остаје да је уобличе, поделе говоре и одглуме. На крају ће имати прилику да одиграју своју представу а место и време објавићемо благовремено.

Термини радионице су прве три суботе у мају, од 16:00 - 17:30.

Добро нам дошли!


 

Поводом великог хришћанског празника - Ускрса, на Дечјем одељењу биће одржана радионица/фарбаоница где ћемо се припремати за празник уз веселе боје и разне технике фарбања јаја.

Позивамо сву радозналу децу добре воље да се заједно радујемо празнику!

Радионица ће се одржати у два термина:

у суботу 24.03, потом за недељу дана, такође у суботу 31.03. од 10-12 часова.

 

Чекамо вас!

У време школског распуста од 1. до 12. фебруара 2018.године на Дечјем одељењу биће одржана ткачка радионица за сву децу добре воље која желе кроз забаву да науче нешто ново.

 

 

Радионица ће трајати четири радна дана од 11:00 - 13:00 часова: