Најава догађаја

Изложба костима и скица "Џингис Кан и стварање савременог света" Тијане Сићевић.

Поставку чине три изведена јединствена костима, уз уметничке, техничке и радне скице, које су настале проучавањем монголске културе. Жеља за изучавањем монголске културе потиче из књиге “Џингис Кан и стварање савременог света” Џека Ведерфорда који кроз живот Џингис Кана, првобитно званог Темурџина, описује настанак и развој Монголске државе.

Као што и сам назив књиге Џека Ведерфорда гласи, направљена је паралела између традиционалног живота монголског народа који се прожима од разних племена, формирања државе Монголије, њеног развоја и онога што она данас представља у савременом друштву, паралела која је приказана кроз костим употребом традиционалних и савремених материјала.

Поред едукације, циљ изложбе је да подстакне посетиоце да размишљају и праве паралелу између традиције и савременог, у било ком сегменту живота.

Рециклажни материјали су употребљени са намером да подстакне на размишљање о поновном коришћењу и употреби одбачених ствари, јер се на тај начин се доприноси очувању планете Земље.

Изложбу ћете бити у прилици да посетите у периоду од 12. јула до 4. августа у Галерији врњачке библиотеке током нашег радног времена - радним данима и суботом од 7 до 20 часова.

Добро дошли!