Најава догађаја

У четвртак 2. јула у Салону врњачке библиотеке у 19 часова, очекује вас свечано отварање изложбе 50 година Алана Форда.
Изложбу је приредио историчар и пасионирани познавалац поп-културе Мирослав Сташић.
Биће изложено преко 20 различитих издања овог стрипа из ауторове личне колекције.
Отварање изложбе ће бити употпуњено наступом музичке скупине "Конан Берберин".
Поставку ћете моћи да посетите до 23. јула, сваког радног дана и суботом од 7 до 20 часова.
Улаз је слободан.
Добро дошли!

У среду, 1. јула, са почетком у 19 часова, у салону Народне библиотеке „Др Душан Радић“ биће представљена књига

ЕНЕРГИЈА СЛОБОДЕ

Стваралачка биографија Ђорђа Марјановића

о књизи говоре: Маријана Дујовић, ауторка, Маја Вукадиновић, социолошкиња културе и Зоран Хамовић, главни уредник ИП Клио 


Маријана Дујовић (1989, Београд) делује као самостални истраживач – музиклог у области националне историје музике, концертна делатност у Београду до Првог светског рата, историја српске музике и музичара током Првог светског рата, биографија Станислава Биничког итд. Основне и мастер студије музикологије завршила је на Факултету музичке уметности на Универзитету уметности у Београду. Сарадник је на пројекту „Великанима у походе“ фондације Нада. Написала је неколико музиколошких студија, које су објављене у домоћим и иностраним научним часописима и зборницима. Ауторка је изложбе Моја мала библиографија (2016) и коауторка изложбе Српска Африкијада 1916−1919 (2017). Одржала је низ предавања из области националне историје музике у земљи и иностранству.

У среду 17. јуна 2020. године у 18 часова у Галерији Библиотеке Др Душан Радић биће отворена изложба цртежа и калиграфских радова ученицâ Гимназије из Врњачке Бање.
Калиграфске радове излажу: Исидора Отовић ученица четвртог, Миљана Тодоровић трећег и Марија Стојановић другог разреда.

Каја Јокић, ученица четвртог разреда, излаже лавиране цртеже.

Аутор поставке је Биљана Марковић Крагуљац, ликовни педагог.

Добро дошли!

Изложба ће бити постављена од 12. 6. до 30. 6. 2020. године, у салону Народне библиотеке „Др Душан Радић“ - Врњачка Бања.

Аутор изложбе је Зоран Рајић. Отварање је 12. 6. 2020. године, у 12:00 часова. Поставка броји око четрдесет експоната и као таква је само један сегмент овог документарног серијала.

Библиофонотека је метафора и брижљиво сачуван итинерер на магистрали метафизике. Библиофонотека је својеврсни времеплов о културним догађањима, њиховим ствараоцима и актерима, учесницима и сведоцима, на овим просторима, у времену и тачки додира векова, са једне стране традиционалног и институционалног, а са друге модерног, па самим тим и авангардног. Библиофонотека је аутентично сведочанство о вечитој игри између пролазности и трајности али и о њиховом истовременом сукобу и јединству постојања.

На сајту Народне библиотеке „Др Душан Радић, до сада је постављено 128 епизода овог документарног серијала.

У понедељак 8. јуна, са почетком у 15 часова, у салону Народне библиотеке „Др Душан Радић“ биће уприличено треће по реду ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ за средњошколце и студенте Србије. Организатори су Драмско-рецитаторска секција Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи и Народна библиотека „Др Душан Радић“.

Добродошли!