Најава догађаја

У суботу 25. маја у салону врњачке библиотеке са почетком у 19h, Марија Аћимовић, кустос Музеја бањског лечења, одржаће предавање на тему "Друштвене и културне прилике у Врњачкој Бањи између два светска рата".
Како је текао развој Врњачке Бање, како су некада радили врњачки чиновници, где су одигране прве позоришне представе, ко су били врњачки песници – само су неке од тема о којима ће бити речи.
Очекујемо вас.
Добро нам дошли!

У суботу 18. маја у 19 часова промоција књиге „Мирис позитивног духа“ ауторке Гордане Максимовић.

Осим ауторке, о књизи ће говорити и др Звездан Максимовић, хирург-онколог са ужом специјалношћу у лечењу карцинома дојке и Весна Бонџић - председница удружења „Женски центар Милица“.

У улози модератора ће се наћи колегиница Мирјана Ђурашевић, самостални књижничар.

Дођите и будите слободни да позовете и своје пријатеље.

Очекујте лепе и са љубављу креиране поклончиће, а ми очекујемо вас.

Добро нам дошли!

У среду 15. маја ове године почињемо серијал трибина под зајеничким насловом ПОРОДИЦА ИЗМЕЂУ БИТИ И ОПСТАТИ. Тема прве трибине је Културолошки обрасци родитељства. Говори: Јована Папан, модератор је Татјана Радић Милутиновић.

Посетиоци овог предавања - разговора ће имати прилику да чују Јованина виђења родитељства данас. Она кроз своју збирку есеја "Политика за децу" прати утицаје транзиције на српско друштво кроз перспективу родитељства и одрастања. Ова тема углавном је занемарена или скрајнута, а у свакодневном животу се види да постаје све актуелнија и да је породица данас заиста на релацији бити и опстати.

Јована Папан ауторка је књиге Политика за децу у издању Службеног гласника, оснивач и уредник портала Детињарије. Радила је као новинар, колумниста и уредник у часописима НИН, Нова српска политичка мисао, Мама, Родитељ и дете. Бави се темама популарне културе, културне политике, медија, образовања, педагогије.

Дипломирала на ФМУ на теми "Гусле: некад и сад". По образовању културолог и етномузиколог. Мајка троје деце.

Позивамо вас на ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ за средњошколце и студенте, које ће бити одржано у суботу, 11. маја, у салону врњачке библиотеке са почетком у 17h.

Ово поетско поподне организује драмско-рецитаторска секција Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи у сарадњи са Народном библиотеком „Др Душан Радић“.

Улаз је слободан.
Добро дошли!

Поводом Дана Европе, у четвртак 9. маја 2019. године са почетком у 18 часова и 30 минута у Салону библиотеке „Др Душан Радић“ одржаће се трибина о Европи и Европској унији.

Биће заступљене следеће теме:

историјат и начин функционисања ЕУ;

будућности европских интеграција и даљи планови ЕУ;

могућности утицања ЕУ на свакодневни живот

Говоре Марија Петковић, виши дипломирани библиотекар и проф. Драган Париповић

Роберт Шуман